17 Iulie 2018

Vin turcii! Iar!

Dacă “Türk Yıldızları” nu vă sună cunoscut, suntem convinși că “Turkish Stars” vă trezesc amintiri frumoase – au venit pentru prima dată la BIAS în 2012; s-au întors în 2015; și iată-i, din nou, invitați speciali, la ediția noastră specială!

Ceea ce-i face deosebiți este faptul că sunt singura formație de acrobație ce zboară cu opt avioane supersonice. Mai mult, încă din 2001, înregistrau un record mondial, evoluând în faţa unui public de un milion de spectatori. Avioanele de luptă NF-5 sunt preferate de Turkish Stars datorită sistemelor electronice de bord, dar și performanțelor tehnice, acestea având un design potrivit zborurilor supersonice, fiind capabile să atingă o viteză maximă de 1315 km/oră.

Dacă anul trecut am avut foarte frumoasa surpriză de a-l auzi pe reprezentantul echipei SOLOTURK adresându-ni-se în limba română și declarând că “România este țara lui Henri Coandă; România este cel mai bun aliat!”, suntem curioși cu ce lecție de limba română s-au pregătit colegii lor de la “Turkish Stars”.